Pretraži
Filters
Close

Akcija - redovni servis klime 200kn!

Požurite i dopunite svoj klima uređaj - Akcija traje do 19.6.2016.!! 

Svake godine količina rashladnog plina zbog gubitaka u sustavu klima uređaja smanjuje se za 5-8%. Nakon nekoliko sezona, preostala količina plina nije dovoljna za učinkovit rad klima uređaja. Kao što je i automobilu potrebno redovno održavanje i servis, tako je i klima uređaju potreban redovan servis. Na redovnom servisu klima-uređaja u sustav se dodaje novo ulje što je važno za podmazivanje kompresora i ekspanzijskog ventila, vakuumira se sustav te dodaje novi plin čiju količinu propisuje proizvođač vozila. Zbog kontrole brtvljenja spojeva na kompresoru, cjevovodu, isparivaču ili nekom drugom elementu, rashladnom plinu dodaje se kontrast koji služi kao indikator propuštanja sustava, kako bi se specijalnom UV lampom i specijalnim naočalama moglo utvrditi mjesto propuštanja sustava.

Naš akcijski paket uključuje zamjenu ulja u klimi, obnovu i dodavanje novog plina, dodavanje kontrasta za provjeru propusnosti, vakumiranje sistema, te pregled filtra klime.

Punjenje klime možete obaviti u poslovnicama Zagreb-Kovinska, Zagreb-Istok, Velika Gorica, Rijeka Kukuljanovo, Rijeka Mavrinci i Zadar.

 

Ukratko:
- redovni servis klime obavlja se zbog nadopune izgubljenog plina tijekom vremena
- postoje redovni gubici predviđeni od strane proizvođača i vanredni nastali zbog kvara u sustavu
- redovni gubici nastaju zbog specifičnosti dizajna sustava (npr. razlika u odnosu na hladnjak koji ima zatvoreni sustav, te vibracije, o-ringovi, crijeva, spojevi itd.) Po studiji sveučilišta u Frankfurtu (Istraživanje emisije rashladnog plina R-134a iz automobilskih sustava u atmosferu, Dr. Winfried Schwarz, 2001.) iznose 6.3% godišnje. Takvi gubici su očekivani (npr. kao i gubitak 1dcl motornog ulja na 10000km) te ne zahtijevaju nikakve popravke. 
- vanredni gubici uzrokovani su kvarom dijela sustava - lomovi, napuknuća, sudar, probijena brtva itd. Tu vam neće pomoći punjenje klima uređaja, već morate u specijaliziranoj radionici otkloniti kvar.
- ovisno o vozilu postoje zaštite koje spriječavaju pokretanje klima uređaja ukoliko tlak plina u sustavu padne ispod određene vrijednosti

Akcije
Novo u ponudi
Zanimljivosti