Pretraži
Povratak na ostale objave

NEKA GODIŠNJI ODMOR BUDE ODMOR: Pripremite vozilo za ljeto i putujte bezbrižno

NEKA GODIŠNJI ODMOR BUDE ODMOR: Pripremite vozilo za ljeto i putujte bezbrižno

Dani su duži, temperature rastu i mislima ste već na godišnjem odmoru. No razmišljate li i o stanju svog automobila?

Pojavom toplijih dana, sve više vremena provodimo na cesti i putovanjima. Vozila su izložena naglim promjenama vremena, skoku žive u termometrima, Suncu, vrelom asfaltu… Da bi naša vozila bila spremna za nove kilometraže, uz adekvatne pneumatike, moramo voditi računa i o njihovom balansu, razini plina u auto-klimi, ulja u motoru, ali i ispravnosti kočnica, volana i ovjesa, akumulatora…

Kako bi svaka ljetna vožnja, i do mora i do dućana, protekla što ugodnije i udobnije, pobrinut će se Vulkalovi brzi servisi u Zagrebu, Velikoj Gorici i Rijeci (u poslovnici Zadar trenutno se ne mogu obavljati brzi servisi, osim punjenja klime).

 

Kad klima funkcionira, funkcionira i vozač

Ako već godinu dana niste pregledali klima uređaj u vašem vozilu, prije ovoljetnog putovanja svakako posjetite najbliži Vulkalov Express servis.

Usluga se odnosi na:

  • čišćenje ventilacijskih kanala
  • punjenje klima uređaja (automobil spajamo na uređaj koji iz sustava izvlači preostali rashladni plin i ulje)
  • po potrebi plinu kod punjenja dodajemo i kontrastno sredstvo radi olakšane detekcije eventualnih oštećenja i otkrivanja mogućih mjesta curenja plina iz sustava,
  • besplatna dezinfekcija sustava!

 

Punjenje klime u Vulkalu uz dezinfekciju GRATIS

 

Preporučuje se redovita kontrola klima uređaja i servis svake dvije, nekad i češće ukoliko uređaj ne radi ispravno.

Cijena servisa kreće se od 330,00 kn (43,80 eura) na više, ovisno o tipu vozila i plinu. 

 

Dezinfekcija kao dodatna pogodnost i zaštita

S obzirom da se automobil koristi svakodnevno i da putujete svaki dan, potrebno je osigurati čistoću klima uređaja. U klimatizacijske sustave zavuku se prašina, lišće, plijesan. Dugotrajno izlaganje bakterijama, virusima i neugodnim mirisima koje se razvijaju kod hlađenja ili zagrijavanja kabine, može imati negativan utjecaj na vaše zdravlje. Izrazito je važno voditi računa o dišnim kanalima i zdravlju pa preporučujemo i dezinfekciju kojom se uklanjaju sve bakterije, gljivice i plijesni.

Zamjena filtara za kabine preporučuje se jednom godišnje ili svakih 15.000 km.

Uz uslugu punjenja klime, dezinfekciju ćemo napraviti potpuno besplatno!

 

Geometrijom do sigurne vožnje

Vozilo vas zanosi u jednu stranu i gubite kontrolu prilikom upravljanja? Ovakva situacija šteti pneumaticima te dovodi do njihovog brzog trošenja...  Neodgovarajuća geometrija ovjesa najviše utječe na vašu sigurnost. Takvi disbalansi dovode do ubrzanog trošenja elemenata ovjesa i guma, što uzrokuje promjene u geometrijskim odnosima između komponenti ovjesa. Prilikom servisa, centrirajte kotače.

 

Profesionalno centriranje kotača u Vulkalu

 

Geometrija će vam omogućiti bolje upravljanje vozilom, čuvati gume i vas u prometu!

U Vulkalovim Express servisima, uslugu geometrije kotača možete napraviti već od 154,00 kn (20,44 eura)! 

Detaljan pregled cijena po dimenzijama dostupan je u cjeniku usluga.

 

Razmazite motor najboljim uljima

Da bi motor radio besprijekorno, izrazito je važna redovita izmjena ulja i filtera. Preporučujemo da izmjenu ulja napravite barem jednom godišnje, a obavezno nakon prijeđenih 10 do 15 tisuća kilometara. Kontrolu i izmjenu filtera obavite kod stručnjaka u Vulkalovom brzom servisu. Motorno ulje služi za hlađenje, čišćenje, podmazivanje te zaštitu motora Vašeg automobila. Čestice koje ulaze u pokretne dijelove u motoru su abrazivne i oštećuju razne površine na njemu. Uz redovitu izmjenu ulja i filtera, motor će raditi mirno i imati bolje performanse.

 

Vrhunski paketi ulja u Vulkalu

 

U našim brzim servisima pripremili smo vam pakete s najboljim uljima na tržištu koji će pomoći da motor vašeg automobila radi kao podmazan:

  1.      PAKET od 279,00 kn (37,03 €): do 4l ulja Shell HELIX HX7 10W40, uljni filter i brtva + izmjena GRATIS
  2.      PAKET od 349,00 kn (46,32 €): do 4l ulja Shell HELIX Ultra 5W40, uljni filter i brtva + izmjena GRATIS
  3.      PAKET od 349,00 kn (46,32 €): do 4l Shell HELIX HX7 5W30/505.01., uljni filter i brtva + izmjena GRATIS
  4.      PAKET od 449,00 kn (59,59 €): do 4l ulja Castrol EDGE LL 5W30/507.01, uljni filter i brtva + izmjena GRATIS

Uz navedene usluge, u Vulkalovim brzim servisima u Zagrebu, Velikoj Gorici, Zadru i Rijeci nudimo pregled i zamjenu kugli, krajnika, spona volana, vilica, metlica brisača, kočnica i detaljnu kontrolu podvozja kako bi bili sigurni da je vaše vozilo spremno za putovanje.

Za rezervaciju termina ili više informacija o pojedinoj usluzi, kontaktirajte naše poslovnice.

 

Nabavite rezervnu gumu

Velik broj vozača ne zna da, u novijim vozilima, rezervni kotač nije dio standardne opreme pa se nerijetko iznenade kada istu ne pronađu u svojem prtljažniku kada dođe do oštećenja ili puknuća gume na vozilu.

No problem set MAK Vulkal rezervna guma

 

Kako ništa ne bi spriječilo Vaš odlazak na more i odmor, u našoj ponudi pronađite vrhunski No problem set talijanskog proizvođača MAK, u čijem kompletu dobivate sve potrebno za ovakve situacije – rezervnu gumu, rukavice, dizalicu, ključ, adapter... A može se naručiti i s aluminijskom ili čeličnom felgom, baš za Vaše vozilo.

 

Kontrolirajte tlak u gumama

Jedan od glavnih uzroka puknuća ili ubrzanog trošenja guma upravo je neuravnotežen tlak u njima.

Na tržištu postoje mnoga, praktična rješenja kojima možete brzo i efikasno pratiti oscilacije tlaka u vašim pneumaticima, a preporučljivo ga je izmjeriti prije duljeg putovanja te prilagoditi sukladno dodatnom teretu; prtljaga, suputnici, bicikli na stražnjem nosaču, predmeti na krovu vozila, itd. sve to vrši znatan pritisak na gume.

 

Tlak u gumama Vulkal

 

U slučaju da nemate digitaliziran uređaj za očitanje tlaka u gumama, možete se osloniti i na TPMS sustav vašeg vozila koji će vam signalizirati promjene na komandnoj ploči, a više o ovom sustavu kao i pripadajućim senzorima možete saznati ovdje.

Ako vam je potreban zamjenski ili tipski senzor, isti možete nabaviti u našoj ponudi, putem kontakt forme.