Pretraži
Povratak na ostale objave

SPREMNI ZA ZIMU: NAPRAVITE BRZI SERVIS I OPREMITE VOZILO ZA SVE ZIMSKE UVJETE

SPREMNI ZA ZIMU: NAPRAVITE BRZI SERVIS I OPREMITE VOZILO ZA SVE ZIMSKE UVJETE

Pred nama je period hladnih jutara i još hladnijih noći, niskih temperatura i visokih šansi za kišu, rosulju, maglu pa čak i snijeg.

Rad od kuće, smanjen broj putovanja i druženja te općenitog urbanog kretanja, parkirao je mnoge automobile i usmjerio fokus na ono najnužnije. No briga o stanju vozila također je nužnost (i dužnost svakog vozača) jer tijekom duljeg stajanja postoji mogućnost da ono nije spremno za povratak na kolnik.

Zašto?

Vozilo koje se nije kretalo, a bilo je parkirano na otvorenom, izloženo niskim temperaturama i vremenskim nepogodama, treba adekvatno pregledati prije ponovnog paljenja i zahtjevnije vožnje.

Tlak i smjesa u gumama, misleći na one ljetne, nisu prilagođeni za zimske uvjete, guma mijenja svojstva i postane opasna za korištenje, gubi sposobnost prijanjanja te može dovesti do proklizavanja i gubitka kontrole nad vozilom.

Nadalje, važno je pregledati stanje akumulatora, testirati njegovu startnu snagu i istoga zamijeniti ako se pokaže neispravnim (vijek trajanja akumulatora je između 4-5 godina).

Ako se u vašem spremniku nalazi ljetna tekućina, velike su šanse da će se smrznuti i uzrokovati značajna oštećenja sustava za pranje vjetrobrana. Potrebno ju je što prije zamijeniti zimskom koja u svom sastavu ima poboljšana svojstva kojima spriječava nastanak leda i omogućuje optimalnu zaštitu te ispiranje stakla.

Potrebno je provjeriti i razinu antifriza. U pravilu, antifriz bi se trebao potpuno izmijeniti svake dvije do tri godine. Izmjenu, odnosno dopunu preporučljivo je prepustiti stručnoj osobi iz više faktora: predradnje poput zagrijavanja sustava, lociranja čepova i cijevi za ispuštanje tekućine te samog pražnjenja spremnika moraju se napraviti ujednačeno i potpuno, miješanje tekućine i antifriza mora obavezno biti u preporučljivom omjeru, ako pritom stavite nekvalitetan ili pogrešan tip antifriza ili ga nepravilno razrijedite, može doći do propuštanja semeringa i brtvi te oštećenja motora, a važno je napraviti i nadzirati ponovno pokretanje sustava te kontrolu prolaska tekućine u cijevima motora i ventilatora za hlađenje.

Čišćenje i punjenje auto-klime nije potrebno raditi samo u ljetnim mjesecima. U klimatizacijske sustave nerijetko se zavuku razne grančice, prašina, lišće kao i razni mikroorganizmi čije čestice pri paljenju ulaze u vozilo (a pritom i naše dišne kanale). U doba pandemije te pojačanje brige o zdravlju i higijeni, dobro je napraviti i potpunu dezinfekciju kojom se uklanja do 99% bakterija i virusa.

Da bi motor radio kao podmazan, potrebno mu je ulje te čist i prohodan uljni filter. Razinu ulja možete provjeriti sami ispod poklopca automobila, no kontrolu i zamjenu filtera obavite kod ovlaštenog servisera. A kad ste već tamo, savjetujemo pregled i zamjenu kugli, krajnika, spona volana, vilica, metlica brisača, kočnica, kao i detaljnu kontrolu podvozja kako bi bili sigurni da je vaše vozilo (ponovno) u najboljem mogućem stanju.

Nakon zamjene potrebnih djelova ovjesa, obavezno napravite i geometriju kotača. Centriranje traje svega nekoliko minuta, a omogućuje bolju kontrolu nad vozilom, čuva gume i ono najvažnije – vas.

Sve navedeno, i mnogo više, nudimo vam u Vulkalu!

Posjetite naše poslovnice u Zagrebu (Resnik i Kovinska), Velikoj Gorici, Rijeci, Zadru i Stankovcima i pripremite vozilo za sigurnu vožnju kroz zimu!

U našim centrima, uz brze servise i detaljnu kontrolu, nudimo pregled i izmjenu akumulatora, antifriza, punjenje auto-klime već od 300,00 kn uz dezinfekciju GRATIS te specijalne pakete za zamjenu ulja po odličnim cijenama:

PAKET 1. – samo 229,00 kn

 •          do 4l ulja Shell HELIX HX7 10W40
 •          uljni filter
 •          brtva
 •          izmjena GRATIS

 

PAKET 2. – samo 299,00 kn

 •          do 4l ulja Shell HELIX ULTRA 5W40
 •          uljni filter
 •          brtva
 •          izmjena GRATIS

 

PAKET 3. – samo 299,00 kn

 •          do 4l ulja Shell HELIX HX7 5W30/505.01
 •          uljni filter
 •          brtva
 •          izmjena GRATIS

 

PAKET 4. – samo 399,00 kn

 •          do 4l ulja Castrol EDGE LL 5W30/507.01
 •          uljni filter
 •          brtva
 •          izmjena GRATIS

 

Više možete pogledati klikom na letak.

 

Uz servis, u našoj ponude pronaći ćete i najveći izbor zimske opreme! Vrhunske lance brenda PEWAG, inovativne AutoSock tekstilne lance, profesionalnu Sonax autokozmetiku, strugalice s metlicama, kablove za pokretanje akumulatora, tekućinu za odleđivanje vjetrobranskog stakla, sprejeve protiv zamagljivanja stakla, silikonske sprejeve protiv smrzavanja gumenih brtvi vrata, sredstva protiv smrzavanja bravica…

 

Budite spremni i potpuno opremljeni za zimu – uz Vulkal!