Pretraži
Filters
Zatvori

Zašto kupiti gume u Outletu?

Svaka sezona iziskuje promjenu guma, bilo sa zimskih na ljetne ili ljetnih na zimske što za vozače može značiti i kupovinu istih, ukoliko već korištene gume više nisu u uporabnom stanju, što uključuje i određeni financijski trošak. No, znači li to nužno i kupovinu tek pristiglih novih automobilskih guma?

Iako kupovina guma starijeg dota nije novost, sve više se kroz tržište probijaju i outleti guma u sklopu vrhunskih vulkanizerskih radnji. I premda se vode polemike oko kupovine guma starije proizvodnje, stručnjaci se slažu u jednome - pravilnom očuvanju guma kako bi one zadržale svoje značajke.

Gume iz outleta su uglavnom proizvedene 2014. i 2015. godine. Neke su prošle godine stigle iz tvornice, a neke su bile dvije do tri godine na našem skladištu.

No, kada gume zaista počinju starjeti? Proces starenja gume započinje nakon ugradnje na kotače. Gume počinju starjeti i radi pritiska. Proces grijanje/hlađenje, UV zrake te uvjeti upotrebe i održavanja glavni su faktori koji utječu na svojstva gume, odnosno njezino "starenje ". Obzirom na to da je tehnologija sve naprednija, proizvođači guma se prilikom proizvodnje koriste raznim aditivima koji sprječavaju starenje istih. Guma u svom sastavu ima više vrsta antioksidansa koji sprječavaju propadanje guma u vremenu od najmanje 12 godina.

Famozni DOT, odnosno broj koji svaka guma ima, izumljen od strane Američkog odjela za transport te prihvaćen kao standard u cijelome svijetu, sadrži i datum proizvodnje radi njihove lakše prodaje. Dakle, ako je DOT gume 2014, znači da je guma proizvedena u 20. tjednu 2014. godine. Da su gume lako pokvarljiva roba, onda bi se na istima nalazio i rok uporabe.

Gume starijih godina proizvodnje imaju iste performanse kao i one tek pristiglih na police dućana, a sve gume u Outletu su pravilno skladištene – na suhom, bez izlaganja UV zračenju te uz pravilnu temperaturu.

Cijene guma u outletu su snižene prema starosti gume. Uz podršku referenata, zasigurno ćete pronaći odgovarajuću gumu, a pri tome ne samo što štedite novac, već pridonosite i očuvanju okoliša. Zamislite samo da se baca svaka druga nekorištena guma? Plus, uvijek možete kupiti samo jednu gumu ukoliko vam je oštećena jedan iz postojećeg kompleta ili, ako ne za vožnju, iskoristiti je u druge, kreativnije svrhe.

Pogledajte naš katalog zimskih outlet guma

banner