Pretraži
Povratak na ostale objave

Užitak vožnje sa Nokian Powerproof ljetnim gumama

Užitak vožnje sa Nokian Powerproof ljetnim gumama

Nove Nokian Powerproof ljetne gume savladavaju sve ljetne situacije uz balans u kojem ćete uživati. Iznimna stabilnost upravljanja i logično  mijenjanje smjera umanjuju brige prilikom promjene voznog traka pri velikoj brzini, ali i kod naglog kočenja. Nokian Powerproof ljetne gume zrače kvalitetom  lakoćom upravljanja te spadaju u prvi razred guma za osobna vozila- UHP kategorija.

Glavne odlike Nokian Powerproof ljetnih guma:

  • Precizno i postojano kontroliranje vozila na velikim brzinama

  • Odlično prianjanje u vlažnim uvjetima

  • Doživljaj vožnje u kojemu možete bezbrižno uživatiBEZBRIŽNO U OŠTRIM ZAVOJIMA - VISOK UČINAK SIGURNOSTI

Za finski Nokian glavna filozofija razvoja i proizvodnje guma je upravo - sigurnost. Jedinstveni Dual Zone Safety, odnosno, koncept dualne zone sigurnosti, osigurava precizan i točan kontakt ceste i nove Nokian Powerproof ljetne gume, bilo da se radi o vrućem, usijanom gradskom asfaltu ili kiši koja je tek počela padati. Vozač može osjetiti kako guma hvata, prilagođava se hrapavosti površine i odmah reagira na upravljanje, posebno na mokrim i suhim cestama, što je apsolutni zahtjev za sigurnost tijekom iznenadnih situacija za vrijeme vožnje. Koncept dualne zone sigurnosti na vanjskom ramenu gume osigurava precizno rukovanje. Čvrsti blokovi gaznog sloja spojeni su s konstrukcijom za kosinu nagiba koji mogu izdržati visoke bočne sile pomoću nagibnih utora te na tako omogućuju precizno rukovanje na suhom asfaltu čak i pri velikim brzinama.

Nova snažna struktura osigurava trajnost ove ljetne gume konstruirane za brzu vožnju. Oznaka Tire Performance Mark, koju je dodijelila neovisna ustanova za ispitivanje TÜV SÜD, svjedoči o učinkovitosti gdje god je potrebno i kako god je potrebno.


SVEOBUHVATNI EUROPSKI PROGRAM TESTIRANJA

Osim sveobuhvatnih laboratorijskih ispitivanja i ispitivanja u zatvorenom prostoru, zahtjevni razvojni rad koristio je i modeliranje računala te brze kamere. Terenska ispitivanja u stvarnim uvjetima na cestama održana su u Njemačkoj, Češkoj, Španjolskoj, Portugalu i Finskoj. Trajnost novog proizvoda fino je podešena na temelju teškog programa testiranja pod vrućim španjolskim suncem. Ispitne staze za velike brzine u Njemačkoj i Španjolskoj korištene su za poboljšanje svojstava za ekstremne uvjete pri velikim brzinama.

-”Novi Nokian Powerproof pruža mi iznimno fantastičnu povratnu informaciju o upravljanju. To je upravo ono što želite kod kvalitetnih guma. Kada vam guma pruži povjerenje u vožnju, ona vam također pruža sigurnost”, kaže Mika Häkkinen, profesionalac svjetskog prvaka u brzini i dvostrukoj Formuli 1, koji je pružio svoje iskustvo i uvid u testiranje i razvoj.


BOGATA PONUDA DIMENZIJA

Bogata ponuda dimenzija Nokian Powerproof ljetnih guma može se pohvaliti s čak 51 modelom od 17 do 20 cola i razredima brzine W (270 km/h) i Y (300km/h). Novi modeli korisnicima će biti na raspolaganju u proljeće 2019.